Pieczen z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Pieczen z grzybami

Składniki:

Pieczen z grzybami

 

  • 1 kg mięsa mielonego wolowo- wieprzowego,
  • 2 duże cebule,
  • 1 bułka kajzerka,
  • 2 jajka,
  • 3 mrożone prawdziwki,
  • 20 dag boczku wędzonego,
  • 1 łyżka żelatyny,
  • 1/2 szklanka bulionu

 

Sposób przygotowania:

Pieczen z grzybami
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku,dokładnie odcisnąć,połączyć z mięsem mielonym cebule obrać z łupin,drobno posiekać dodać do mięsa wraz z jajkami, wyrobić jak na kotlety przyprawić do smaku sola pieprzem i gałka muszkatołowa,dokładnie wymieszać połączyć z pokrojonymi na plasterki grzybami podłużna wąską formę wyłożyć plasterkami boczku, wypełnić mielonym mięsem lekko ugniatając piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki bulionu, zastudzic, pokroić, obłożyć pieczeń.