justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Pieczeń z mielonej karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna domowa wędlina. Idealna na kanapkę lub jako pieczeń do obiadu podana z ziemniakami i surówką.

Pieczeń z mielonej karkówki

Składniki:

Pieczeń z mielonej karkówki

 

  • karkówka 80 gram
  • ząbki czosnku 3-4
  • przyprawa do mięsa do smaku
  • czarny pieprz mielony do smaku
  • majeranek 2 łyżeczki
  • woda odrobina
  • cebula 1

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mielonej karkówki
Mięso i cebulę pokroić na kawałki.

Cebulę zeszklić na oleju. Karkówkę wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Mieszać energicznie ręką, dodać odrobine wody. Wyłożyć keksówkę mięsem, posmarować woda.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 1,5 godziny.