Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pieczeń z mięsa mielonego z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczeń z mięsa mielonego z serem feta smakuje wyśmienicie

Pieczeń z mięsa mielonego z serem feta

Składniki:

Pieczeń z mięsa mielonego z serem feta

 

  • 60 dag mięsa mielonego mieszanego,
  • 20 dag sera feta,
  • 1 bułka kajzerka
  • 1/2 szkl mleka,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego,
  • 1 łyżka oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa mielonego z serem feta
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, pokrojony w kostkę ser feta, przyprawę do mięsa mielonego, pieprz i sól do smaku, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować gruby rulon, ułożyć w posmarowanej tłuszczem foremce keksowej. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 min. w temp 190- 200 stopni. Pieczeń podawać na zimno lub na ciepło.