halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 714]

Pieczeń z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczeń domowej roboty jest smaczna, można podawać na zimno jak również na gorąco. Kanapki wyśmienicie smakują.

Pieczeń z mięsa wieprzowego

Składniki:

Pieczeń z mięsa wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mięsa wieprzowego
Mięso wypłukać, osuszyć. Karkówkę, szynkę bez kości, boczek zmielić w maszynce. Włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso dokładnie wyrobić tak aby odchodziło od ręki. Włożyć mięso do foremki aluminiowej do pieczeni. Wstawić do piekarnika nagrzanego 170 stopni i piec 1 godzinę. Smaczna pieczeń na kanapki na zimno jak i na gorąco.