migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczeń z papryką i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna domowa wędlinka. Pieczeń z mielonej łopatki z dodatkiem papryki i żółtego sera z aromatem bazylii. Smakuje rewelacyjnie, polecam.

Pieczeń z papryką i żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z papryką i żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką i żółtym serem
Mięso mielone przełożyć do dużej miski. Dodać jajka, kaszę mannę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Paprykę i ser żółty pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do mięsnej masy i wymieszać. Na końcu dodać bulion i jeszcze raz wymieszać. Masę odstawić na godzinkę a następnie przełożyć do natłuszczonej margaryną foremki lub foremek keksówek. Aby uzyskać mniejsze plastry przełożyłam masę do dwóch keksówek a że nie posiadam małej keksóweczki wyszło mi jedna i pół foremki. Wierzch ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu można kroić na plastry.
Pieczeń z papryką i żółtym serem
Etap 1 Mięso mielone przełożyć do dużej miski. Dodać jajka, kaszę mannę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Pieczeń z papryką i żółtym serem
Etap 2 Paprykę i ser żółty pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do mięsnej masy i wymieszać.
Pieczeń z papryką i żółtym serem
Etap 3 Na końcu dodać bulion i jeszcze raz wymieszać.
Pieczeń z papryką i żółtym serem
Etap 4 Masę odstawić na godzinkę a następnie przełożyć do natłuszczonej margaryną foremki lub foremek keksówek.