czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pieczeń z papryką wg czekoladka_m

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pieczeń wspaniale prezentuje się na wielkanocnym stole, lecz polecam ją także na wiele innych okazji...

Pieczeń z papryką wg czekoladka_m Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń z papryką wg czekoladka_m

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką wg czekoladka_m
Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Mięso urobić, dodać cebulę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Na koniec dodać przyprawy oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paseczki, następnie sparzyć wrzątkiem. Do foremki keksówki wyłożonej folią aluminiową nałożyć trochę mięsnego farszu, ułożyć paski kolorowej papryki, przykryć mięsem i ponownie ułożyć kolorowe paski papryki. Postępować tak, aż się nam skończą składniki. Ostatnią warstwę powinno stanowić mięso. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Smacznego:)
Pieczeń z papryką wg czekoladka_m
Papryki myjemy, oczyszczmay i kroimy w paski
Pieczeń z papryką wg czekoladka_m
Mięso dokładnie wyrabiamy z jajkiem, cebulą i przyprawami
Pieczeń z papryką wg czekoladka_m
Całoc zapiekamy w foremce tupu keksówka.