Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczeń z pieczarkami i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i na ciepło do ziemniaków i na zimno na kanapkę - niezawodna pieczeń.

Pieczeń z pieczarkami i porem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń z pieczarkami i porem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z pieczarkami i porem
Łopatkę umyć i zmielić. Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na łyżce oliwy, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Pieczarki, jajko, posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę oraz w krążki pora dodać do mięsa. Dodać bułkę tartą oraz do smaku przyprawę kucharek, pieprz oraz czosnek granulowany. Wyrobić jednolitą masę. Przełożyć do podłużnej foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około godzinę. Pokroić w plastry i podawać.
Pieczeń z pieczarkami i porem
Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną resztę składników.
Pieczeń z pieczarkami i porem
Dodać bułkę tartą oraz przyprawy do smaku.
Pieczeń z pieczarkami i porem
Wyrbić jednolitą masę i upiec w piekarniku.