monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Pieczeń z przyprawami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń idealna do kanapek na śniadanie jak i na uroczystości rodzinne.

Pieczeń z przyprawami

Składniki:

Pieczeń z przyprawami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z przyprawami
Podgardle, łopatkę oraz włoszczyznę gotujemy do miękkości przez ok. 2 godziny. Dodajemy do tego ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Następnie w wywarze sparzamy wątróbkę, przez ok. 15 minut. Wszystkie ugotowane produkty oraz słoninę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia o najdrobniejszych oczkach ok. 3 razy. Doprawiamy do smaku solą lub vegetą i gałką muszkatołową oraz majerankiem. Na końcu dodajemy jajka i wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.