lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pieczeń z suszonymi morelami i śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczeń z suszonymi morelami i śliwkami

Pieczeń z suszonymi morelami i śliwkami

Składniki:

Pieczeń z suszonymi morelami i śliwkami

 

  • kg udźca wołowego
  • 10 dag suszonych śliwek
  • 10 dag suszonych moreli
  • 100 ml czerwonego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki startego sera
  • cebula
  • mąka
  • 2 łyzki sosu sojowego
  • masło
  • zmielona papryczka chilli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z suszonymi morelami i śliwkami
Udziec wołowy,opłucz, rozkrój i lekko rozbij tworząc płat mięsa.Posyp go solą,pieprzem.Posiekaj obraną cebulę,podsmaż ją na złoty kolor na maśle. Ostudź cebulę i wymieszaj ją z startym serem żółtym i musztardą.Pastą posmaruj mięso,poukładaj na nim kawałki suszonych śliwek i moreli. Wierzch posyp papryczką chilli.Mięso zwiń w roladę którą zwiąż nicią kuchenną.Obsmaż ją na maśle,przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz około godz w 200 st.