smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Pieczeń z szynki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szynka wieprzowa marynowana, a następnie pieczona. Może być do obiadu na ciepło lub na zimno do kanapek

Pieczeń z szynki wieprzowej

Składniki:

Pieczeń z szynki wieprzowej

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z szynki wieprzowej
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, dodać ocet balsamiczny,olej,paprykę ostrą , paprykę słodką , sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowaną marynatą smarujemy szynkę bardzo dokładnie ze wszystkich stron. Odstawiamy mięso w marynacie w chłodne miejsce na około 3 godziny. Po tym czasie wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego, dokładamy ziele angielskie,liść laurowy i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny. Mięso należy polewać co jakiś czas sosem. Podawać na ciepło lub zimno