Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1199]

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa- jest szybka i łatwa do przygotowania. Ucieszy każde podniebienie.

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa

Składniki:

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa

 

  • 4 parzone białe kiełbasy,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 1,5 łyżki musztardy,
  • 1/2 łyżki świeżego startego chrzanu,
  • 100ml piwa jasnego,
  • 1 łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • pieprz kolorowy ziarnisty,

Sposób przygotowania:

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa

Podsmażenie warzyw

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa
Pora oraz cebulę podsmaż na maśle i oprósz przyprawami.

Pora pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pora razem z cebulą smaż około 5 minut na maśle. Oprósz solą i pieprzem.

Przygotowanie kiełbasy

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa
Kiełbasę nakłuj wykałaczką i ułóż na warzywach.

Musztardę wymieszaj z chrzanem. Białą kiełbasę nakłuj wykałaczką w kilku miejscach.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż podsmażony por i cebulę. Na warzywach ułóż białe kiełbaski.

Pieczenie

Pieczona biała kiełbasa musztardowo- chrzanowa
Kiełbasę posmaruj marynatą i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kiełbasę posmaruj marynatą z musztardy i chrzanu. Posyp ziarnami pieprzu kolorowego. Całość zalej piwem. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni.