krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pieczona cielęcina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Pieczona cielęcina

Składniki:

Pieczona cielęcina

 

Sposób przygotowania:

Pieczona cielęcina
Mięso umyć, nasolić, natrzeć tymiankiem (lub czosnkiem), obłożyć na wierzchu wiórkami masła, podlać szklanką wody, przykryć szczelnie, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny. Potem odkryć i zrumienić. Krajać w plastry, podlać sosem, ułożyć na półmisku, podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i jarzynką. Uwaga: Można piec cielęcinę bez żadnych dodatków, jedynie z masłem i wodą.

Tagi:

mięso danie