agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

pieczona fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna fasolka zapiekana.

pieczona fasolka

Składniki:

pieczona fasolka

 

  • 1 puszki fasolki konserwowej
  • 6 łyżki ekstraktu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 35 dag boczku wędzonego
  • 15 dag sera

Sposób przygotowania:

pieczona fasolka
Fasolkę z puszki odcedzić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cukier podsmażyć na patelni, aby zbrązowiał. Z ekstraktu pomidorowego, cukru, musztardy, cebuli i łyżki sosu sojowego przyrządzić sos. Sosem polać fasolkę. Pokrojony boczek w paseczki ułożyć na wierzch. zetrzeć ser na boczek. Piec w temp. 175 st. C około 2 godzin.