paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pieczona goleń wołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja pierwsza w życiu goleń wołowa. Bałam się bo wołowina płata figle...ale ta wyszła ojej przepyszna !!!

Pieczona goleń wołowa

Składniki:

Pieczona goleń wołowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczona goleń wołowa
1. Czosnek delikatnie przyciskam nożem o blat. Obieram go i kroję w plasterki - nie zbyt cieniutkie

2. Do miski dodaje olej przyprawy i czosnek. Mieszam całość do połączenia skłądników. Wkładam mięso do marynaty i obtaczam je porządnie w marynacie. Miskę owijam folią spożywczą robię dziurki i wkładam na całą noc do lodówki - wtedy mięso delikatnei kruszeje inabiera smaku marynaty.

3. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni ( góra-dół) mięso przekładam do garnka żeliwnego i przykrywam je

4. Mięso wkładam do piekarnika i piekę około 3 godziny.