Pieczona golonka

Golonka « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Pieczona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1689
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczna i soczysta golonka


trudność: średne
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Bawarska golonka Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel
Golonki pieczone na kiszonej kapuście Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami
Polska golonka pieczona z warzywami Miodowo piwna golonka Ogniste golonki
Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny Golonka w przyprawach Galareta wieprzowa

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane