Pieczona golonka

Golonka « poprzedni | następny »
Mysiunia

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1720
zdjęcia: 1 z 3
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczna i soczysta golonka


trudność: średnie
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonko z piwem Golonka wieprzowa z kiszona kapustą Galaretka wieprzowa
Piwne risotto z wieprzowiną Golonka pieczona z warzywami Golonki w warzywach
Klasyczna golonka z czerwoną kapustą i pieczarkami Gotowane golonka Pierogi z kapustą, grzybami i golonką
Golonko w galarecie Bawarska golonka Galareta wieprzowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane