Pieczona golonka

Golonka « poprzedni | następny »
Mysiunia

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1732
zdjęcia: 1 z 3
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczna i soczysta golonka


trudność: średnie
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonki w piwie Golonka pieczona Golonko miodowo musztardowe
Golonko z piwem Golonka wieprzowa z kiszona kapustą Galaretka wieprzowa
Piwne risotto z wieprzowiną Golonka pieczona z warzywami Golonki w warzywach
Klasyczna golonka z czerwoną kapustą i pieczarkami Gotowane golonka Pierogi z kapustą, grzybami i golonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane