Pieczona golonka

Golonka « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Pieczona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1707
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

aromatyczna i soczysta golonka


trudność: średne
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

dzień wczesniej marynujemy mięso, do oleju dodajemy wszystkie przyprawy (dużą majeranku i szczypte rozmarynu) oraz rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do marynaty mięso tak, aby miało ono z każdej strony kontakt z przyprawami, dlatego często je obracamy. Po minimum 12h marynowanie, przekładamy mięso do specjalnej foli i pieczemy przez ok 1,5h w tem 180*.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonko w galarecie Bawarska golonka Galareta wieprzowa
Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli
Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami Miodowo piwna golonka
Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny Golonka w przyprawach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane