agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

pieczona golonka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

nie jest to danie w 5 minut, ale warte czekania:)

pieczona golonka

Składniki:

pieczona golonka

 

Sposób przygotowania:

pieczona golonka
w dużym garnku gotujemy wode,
golonkę dokładnie oczyszczamy i wkładamy do wrzacej wody. dodajemy wszystkie przyprawy.
gotujemy do miękkości mięsa - ok 3 godzin.

golonke wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Można oddzielić mięso od kości.
golonkę nacieramy papryką słodką . przekładamy do brytwanki .
piekarnik rozgrzewamy do temp 180 stopni. pieczemy ok 30 minut po czym podlewamy piwem. pieczemy następne 30 minut.

Smacznego:)