Pieczona golonka

Babcia Halinka - Przepis na: Pieczona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 34170

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce


trudność: średne
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka tłuszczu
  • pieprz
  • sól

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce wymieszać ocet z miodem, solą i pieprzem. Sporządzoną zaprawą wysmarować golonki, ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około półtorej godziny. W czasie pieczenia smarować zaprawą i polewać wytworzonym sosem. Przewrócić przynajmniej dwa razy, aby się równo upiekły. Podawać z odsmażanymi ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ciasto łaciate z białek Domowe lody z orzechami i krówką bez jajek Zapiekana cukinia
Wiśniowe ciasto na biszkopcie Jaglana z porzeczkami Filet z czarną porzeczką
Przekładanka gryczanka z bobem Smoothie truskawkowo-bananowe z nutą bazylii Pieczone ziemniaczki wg Megg
Grillowana faszerowana cukinia Kalafior z papryką Sałatka z rukolą i arbuzem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane