Pieczona golonka

Babcia Halinka - Przepis na: Pieczona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 34170

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce


trudność: średne
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka tłuszczu
  • pieprz
  • sól

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce wymieszać ocet z miodem, solą i pieprzem. Sporządzoną zaprawą wysmarować golonki, ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około półtorej godziny. W czasie pieczenia smarować zaprawą i polewać wytworzonym sosem. Przewrócić przynajmniej dwa razy, aby się równo upiekły. Podawać z odsmażanymi ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Muffinki podwójnie czekoladowe Kresowy boczek z suszonym jabłkiem
Ciasto z bakaliami Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Rozgrzewająca zupa dyniowa z suszonymi jabłkami
Rozetki - wspomnienie dzieciństwa Marynowane maślaki Szarlotka najlepsza z najlepszych
Lody pomidorowe Szpinak na cieplo z żółtym serem Krewetki z patelni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane