Pieczona golonka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 34170

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce


trudność: średnie
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka tłuszczu
  • pieprz
  • sól

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce wymieszać ocet z miodem, solą i pieprzem. Sporządzoną zaprawą wysmarować golonki, ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około półtorej godziny. W czasie pieczenia smarować zaprawą i polewać wytworzonym sosem. Przewrócić przynajmniej dwa razy, aby się równo upiekły. Podawać z odsmażanymi ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Surówka z rzeżuchą Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą Stek z tuńczyka w limonce
Pyszne ciasto żądło Muffinki bananowe Kurczak hajderabacki
Biała kiełbasa z cebulową otoczką Ryba na pierzynce z szpinaku Surówka z kapusty pekińskiej
Kruszonkowy sernik z ananasem Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym Racuchy z jabłkami i cynamonem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane