Pieczona golonka

Babcia Halinka - Przepis na: Pieczona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczona golonka
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 34170

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce


trudność: średne
czas:

Pieczona golonka - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka tłuszczu
  • pieprz
  • sól

Pieczona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Umyte golonki osuszyć, mocno wygnieść ręką, lekko ponacinać skórę. W misce wymieszać ocet z miodem, solą i pieprzem. Sporządzoną zaprawą wysmarować golonki, ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około półtorej godziny. W czasie pieczenia smarować zaprawą i polewać wytworzonym sosem. Przewrócić przynajmniej dwa razy, aby się równo upiekły. Podawać z odsmażanymi ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Risotto z kurczakiem na zielonej herbacie Szakszuka - jajka w aromatycznym sosie Ciastko W - Zka
Gulasz z mięsa mielonego i kalafiora Szybka sezonowa sałatka Grzyby i spółka
Toskańska przyprawa Pieczona szynka z czarną porzeczką Żeberka w pomidorach
Sałatka z brokułem, pomidorami i jajkami Leciutkie muffiny Jajecznica z brokułami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane