bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Pieczona karkówka na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna karkówka na zimno i ciepło.

Pieczona karkówka na zimno

Składniki:

Pieczona karkówka na zimno

 

  • 1 kg karczku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • czosnek ok 6 ząbków
  • rękaw do pieczenia
  • łyzka oliwy

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka na zimno
Czosnek przeciskam przez praske mieszam z pieprzem, duża iloscia majeranku solą i oliwa, powstała mieszaniną smauruję karczek i odsatwiam na min 1 h, potem wsadzam do rękawa foliowego i do piekarnika na ok 90 minut do 180st. Kiedy sie upiecze mozna jesc na cieplo ale mi o wiele bardziej smakuje na zimno do salatki lub chleba.