dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczona karkówka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki i prosty w przygotowaniu obiad.

Pieczona karkówka z cebulą

Składniki:

Pieczona karkówka z cebulą

 

  • 1 kg karkówki
  • 3 cebule
  • sól, pieprz, papryka czerwona, chili, liście laurowe

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka z cebulą
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Mięso dokładnie nacieramy solą, pieprzem, czerwoną papryką i odrobiną chili. Do mięsa dodajemy cebulę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 godzinę. Po tym czasie mięso z cebulę przekładamy do rękawa foliowego, dodajemy ok 2 liście laurowe. Szczelnie zamykamy rękaw i pieczemy ok 1 godz w 190 stopniach. Smacznego.