iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna lekka świąteczna makrela z piekarnika

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

Składniki:

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym
Makrele świeżą myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 190 stopniach z termoobiegiem. Pomarańcza dobrze myjemy ,obieramy i kroimy na kawałki, polecam wyfiletować usunąć nadmiar białej skórki . Dodajemy sok z połowy limonki ,odrobinę miodu sól pieprz do smaku. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną kolendrę i pietruszkę . Upieczona makrele podajemy z dipem .

Tagi:

dip sosy