Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczona marynowana szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To bardzo smaczne, soczyste mięso zamarynowane w przyprawach, upieczone i podane w pysznym sosie własnym.

Pieczona marynowana szynka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona marynowana szynka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona marynowana szynka
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Do oleju wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy drobniutko posiekane ząbki czosnku i mieszamy. N

acieramy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy mięso i pieczemy przez około godzinę. Kroimy mięso w grube plastry i przekładamy do rondla.

Wlewamy sos, który wytopił się podczas pieczenia. Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.
Pieczona marynowana szynka
Mięso nacieramy dokładnie marynatą i odstawiamy na noc
Pieczona marynowana szynka
Pieczemy mięso przez około godzinę w nagrzanym piekarniku
Pieczona marynowana szynka
Kroimy upieczona szynkę w grube plastry.
Pieczona marynowana szynka
Dodajemy śmietanę oraz mąkę, doprowadzamy do wrzenia

Tagi:

mięso szynka