MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Pieczona pierś z indyka w lubczyku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kolejna propozycja pysznej wędlinki dla najmłodszych pociech - nie słona, aromatyczna, w sam raz na kanapeczki malucha :) dla dorosłych należałoby bardziej posolić wodę, w której mięso się moczy.

Pieczona pierś z indyka w lubczyku

Składniki:

Pieczona pierś z indyka w lubczyku

 

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś z indyka w lubczyku
Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon i zanurzamy w wodzie w dodatkiem soli i 1 łyżeczki lubczyku. Odstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia osuszamy je papierowym ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwą i oprószamy suszonym lubczykiem oraz tymiankiem. Dookoła rozkładamy liście laurowe i pokrojoną na cząstki cebulę.

Pieczemy około 2 godziny w 180 stopniach. 

Tagi:

indyk