agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pieczona ryba w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pieczona ryba w śmietanie

pieczona ryba w śmietanie

Składniki:

pieczona ryba w śmietanie

Sposób przygotowania:

pieczona ryba w śmietanie

Rybę oczyścić, podzielić na porcje posypać paprykom i posolić. Kawałki obtoczyć w mące dokładnie i usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby i ziemniaki pokroić, udusić lecz tak by nie były zbyt miękkie. Rybę usmażoną przełożyć do blaszki, na nią wyłożyć ziemniaki i grzyby. Do śmietany dodać mąkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i zalać rybę. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.