Strona główna pieczona ryba w śmietanie

pieczona ryba w śmietanie

Ryby « poprzedni | następny »
agata1722 - Przepis na: pieczona ryba w śmietanie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 518
pieczona ryba w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pieczona ryba w śmietanie


trudność: średne
czas:

pieczona ryba w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 200 g ryby
  • 10 g mąki
  • 10 g oleju
  • 50 g śmietany
  • 50 g Świerzych grzybów
  • 200 g ziemniaków
  • Przyprawy
  • Sól

pieczona ryba w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, podzielić na porcje posypać paprykom i posolić. Kawałki obtoczyć w mące dokładnie i usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby i ziemniaki pokroić, udusić lecz tak by nie były zbyt miękkie. Rybę usmażoną przełożyć do blaszki, na nią wyłożyć ziemniaki i grzyby. Do śmietany dodać mąkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i zalać rybę. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczona ryba w śmietanie (strona 1 z 1)  
przysmak

przysmak
offline

2010-10-26 21:30
5 :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane