Strona główna pieczona ryba w śmietanie

pieczona ryba w śmietanie

Ryby « poprzedni | następny »
agata1722

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 518
pieczona ryba w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pieczona ryba w śmietanie


trudność: średnie
czas:

pieczona ryba w śmietanie - SKŁADNIKI:

pieczona ryba w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, podzielić na porcje posypać paprykom i posolić. Kawałki obtoczyć w mące dokładnie i usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby i ziemniaki pokroić, udusić lecz tak by nie były zbyt miękkie. Rybę usmażoną przełożyć do blaszki, na nią wyłożyć ziemniaki i grzyby. Do śmietany dodać mąkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i zalać rybę. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pieczona ryba w śmietanie (strona 1 z 1)  
przysmak

przysmak

2010-10-26 21:30
5 :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Stek z tuńczyka w limonce Ryba na pierzynce z szpinaku Grillowane filety z łososia
Spaghetti Eli z łososiem Pieczony łosoś z warzywami w szynce parmeńskiej Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni
Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami Rybne placuszki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane