Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pieczona ryba z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszna ryba z warzywami

Pieczona ryba z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczona ryba z warzywami

 

  • 3 ryby
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 szczypior
  • natka koperku
  • natka pietruszki
  • 1 pietruszka
  • sól,pieprz
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sos

Sposób przygotowania:

Pieczona ryba z warzywami
Ryby opłukać i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 minut.Pora,marchewki,szczypior ,natki przemyć.Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pietruszkę,cytrynę i pora pokroić na cieńsze plasterki.Ryby wyjąć z lodówki i włożyć w środek szczypiorek,odrobinę natki koperku i pietruszki,startą marchewkę oraz pokrojonego pora,pietruszkę i plaster cytryny.Nadziać wszystkie ryby.Blachę wysmarować olejem i przełożyć ryby.Obłożyć plastrami cytryny oraz resztą warzyw.Piec w piekarniku około 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu polać sosem.
Pieczona ryba z warzywami
Najpierw nalezy ryby natrzeć oraz przyprawić sola i pieprzem
Pieczona ryba z warzywami
W środek włozyć warzywa pokrojone i zapiec w piekarniku

Tagi:

ryba ryby sosy