Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Pieczona Szynka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała na rodzinne uroczystości czy inne spotkania w szerszym gronie.

Pieczona Szynka

Składniki:

Pieczona Szynka

 

  • 2 kg. surowej szynki
  • 3 łyżki smalcu

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona Szynka

Aby przygotować pieczoną szynkę należy postępować zgodnie z przepisem:



Surową szynkę zamarynuj na noc. Po tym czasie włóż mięso do dużego garnka, zalej marynatą i piecz w temperaturze 250 przez 20 minut. Podlej roztopionym  smalcem.  Następnie zmniejsz temperaturę pieca do 200 stopni i piecz przez kolejne 2 godziny. Smacznego!


Marynata: Połącz wszystkie składniki, gotuj przez 10 minut.