gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczone frytki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne pieczone frytki z dodatkiem koncentratu pomidorowego i ziół. Idealnie pasują do dań mięsnych i rybnych.

Pieczone frytki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone frytki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone frytki
Olej mieszamy z koncentratem pomidorowym oraz słodką i ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, solą i mielonym pieprzem.

Ziemniaki obieramy, i kroimy w słupki grubości 1,5 centymetra.

Następnie mieszamy z zalewą. Ziemniaki rozkładamy na blaszce i pieczemy, ok 30–35 min w temperaturze 200 stopni.

Podajemy z daniami mięsnymi lub rybnymi. Smacznego ;)  
Pieczone frytki
Pokrojone w słupki ziemniaki przyprawiamy i pieczemy.