Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczone golonki indycze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiamy z mężem golonki, ale coraz częściej zamieniamy wieprzowe na indycze ;) Do tego ziemniaki i surówka i zdrowy obiadek gotowy!

Pieczone golonki indycze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone golonki indycze

 

  • 4 golonki indycze
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego

Sposób przygotowania:

Pieczone golonki indycze
Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód, na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.

Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.

Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę. Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.

Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.



Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką. 
Pieczone golonki indycze
Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód,
Pieczone golonki indycze
na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.
Pieczone golonki indycze
Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
Pieczone golonki indycze
Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę.

Tagi:

mięso indyk