halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 714]

Pieczone jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczone jabłka to najprostszy deser . Najlepiej smakują jesienią i zimą . Uwielbiam takie jabłka Latem również możemy przyrządzić.

Pieczone jabłka

Składniki:

Pieczone jabłka

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka
Jabłka umyć, osuszyć papierowy ręczniczkiem . Następnie ściąć plaster jabłka od strony ogonka, wydrążyć nasiona. Do każdego jabłka wlać po łyżeczce miodu, oprószyć po szczypcie mielonym cynamonem i mielonymi goździkami.Ułożyć jabłka w formie do zapiekania. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 15-20 minut.