BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Pieczone jabłka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jabłka są moim ulubionym owocem. Dostępne praktycznie cały rok. Ale najlepsze są te zerwane z własnego sadu. Zapach pieczonych jabłek roznosi się po całej kuchni.

Pieczone jabłka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone jabłka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka
Jabłko myję , przekrawam i pozbywam się gniazd nasiennych. W to miejsce wkładam pokrojoną w kosteczkę dojrzałą brzoskwinię. Masło rozpuszczam, dodaję cukier i płatki owsiane. Dokładnie mieszam. Taka kruszonka przykrywam jabłka. Formę do zapiekania smaruje masłem i wstawiam faszerowane jabłka. Piekę w 180 st do momentu aż jabłka zmiękną. Różne odmiany wymagają innego czasu. podaję z kleksem jogurtu i sosu toffi. 
Pieczone jabłka
jabłka myję i wydrążam gniazda nasienne.
Pieczone jabłka
dojrzałą brzoskwinię obieram i kroję w kostkę
Pieczone jabłka
brzoskwiniami napełniam jabłka i posypuje kruszonką
Pieczone jabłka
do formy mozna dodać kilka goździków, jabłka nabiorą aromatu