alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pieczone kotlety z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, zdrowe wegetariańskie kotleciki. Na dodatek pieczone w piekarniku. Polecam również mięsożercom :)

Pieczone kotlety z fasoli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone kotlety z fasoli

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kotlety z fasoli
Fasolę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia całą noc. Rano zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Dodajemy suszone pomidory z zalewy i żurawinę. Rozdrabniamy blenderem. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do masy fasolowej. Wrzucamy słonecznik łuskany i przyprawy, mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 min. Smacznego :)
Pieczone kotlety z fasoli
Fasolę moczymy, gotujemy i rozdrabniamy razem z pomidorami i żurawiną
Pieczone kotlety z fasoli
Dodajemy podsmażoną cebulkę, słonecznik i przyprawy
Pieczone kotlety z fasoli
Z masy formujemy kotleciki i układamy na blaszce

Tagi:

tarta fasola