Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pieczone kurczaki po tajsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pieczone kurczaki po tajsku, z dużą ilością przypraw, aromatyczne i chrupiące, które smakują wyśmienicie same lub z ulubionym sosem.

Pieczone kurczaki po tajsku

Składniki:

Pieczone kurczaki po tajsku

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 łyżki oleju ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Pieczone kurczaki po tajsku
Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem. Piersi z kurczaka pokroić w paski i włożyć do marynaty, całość wymieszać i odstawić do lodówki na 2h.

Po tym czasie paski kurczaka nabijać na patyczki do szaszłyków, układać na blaszce i piec w temp. 180 stopni, aż się ładnie zezłocą.

Podawać z ulubionymi sosami i ulubioną surówką.  

Tagi:

mięso kurczak