VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pieczone pałki kurczaka w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Banalnie prosty w przygotowaniu obiad. Wystarczy mięso, boczek, trochę przypraw i obiad gotowy. A chrupiący boczek, który wtopił się w kurczaka jest rewelacyjny.

Pieczone pałki kurczaka w boczku

Składniki:

Pieczone pałki kurczaka w boczku

 

  • 1 kg pałek z kurczaka
  • przyprawa do mięsa
  • 1 łyżka lubczyku
  • 8 plastrów chudego boczku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • oliwa do skropienia

Sposób przygotowania:

Pieczone pałki kurczaka w boczku
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem. Każdą pałkę owijamy szczelnie boczkiem.

Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy słodką papryką oraz skrapiamy oliwą z oliwek.

Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 1 godzinę 20 minut.  

Tagi:

kurczak