Strona główna Pieczone pałki z kurczaka

Pieczone pałki z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
Beatris - Przepis na: Pieczone pałki z kurczaka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1492
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pieczone pałki z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pałki z kurczaka zamarynowane w świeżych ziołach z czosnkiem i skórką cytrynową, a następnie upieczone z dodatkiem masła.


trudność: łatwe
czas:

Pieczone pałki z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 pałki z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 garści melisy cytrynowej
  • 1/2 garści świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka po staropolsku
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 czubata łyżka masła

Pieczone pałki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, przełożyć do miski. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do szklaneczki. Dodać do niego posiekaną melisę i bazylię, skórkę cytrynową, zioła prowansalskie i wszystkie przyprawy. Wszystko wymieszać. Przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć mięso i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso przełożyć do torebki do pieczenia. Na mięsie ułożyć kawałki masła. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso wysypać z woreczka do naczynia. Temperaturę zwiększyć do 200 stopni. Mięso piec dalej ok. 15-20 minut, aż się ładnie zrumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczone pałki z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane