Strona główna Pieczone pałki z kurczaka

Pieczone pałki z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
Beatris offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1567
zdjęcia: 1 z 5
Pieczone pałki z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pałki z kurczaka zamarynowane w świeżych ziołach z czosnkiem i skórką cytrynową, a następnie upieczone z dodatkiem masła.


trudność: łatwe
czas:

Pieczone pałki z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 pałki z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 garści melisy cytrynowej
  • 1/2 garści świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka po staropolsku
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 czubata łyżka masła

Pieczone pałki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, przełożyć do miski. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do szklaneczki. Dodać do niego posiekaną melisę i bazylię, skórkę cytrynową, zioła prowansalskie i wszystkie przyprawy. Wszystko wymieszać. Przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć mięso i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso przełożyć do torebki do pieczenia. Na mięsie ułożyć kawałki masła. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso wysypać z woreczka do naczynia. Temperaturę zwiększyć do 200 stopni. Mięso piec dalej ok. 15-20 minut, aż się ładnie zrumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczone pałki z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane