Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczone paprykowe udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne pieczone udka z kurczaka. Idealne na obiad. Można je podawać z frytkami i surówką. Polecam gorąco.

 Pieczone paprykowe udka z kurczaka

Składniki:

Pieczone paprykowe udka z kurczaka

 

  • 3 udka z kurczaka,
  • 100 ml oleju,
  • 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej,
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej mielonej,
  • 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego,
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Pieczone paprykowe udka z kurczaka

ETAP 1:

Olej mieszam z papryką ostrą, papryką wędzoną, przyprawą uniwersalną, solą oraz pieprzem. Do marynaty wkładam udka z kurczaka. Dokładnie nacieram i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Udka razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 190 stopni.