lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pieczone pierożki z farszem z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekane pierożki ze znakomitym farszem

Pieczone pierożki z farszem z kapusty

Składniki:

Pieczone pierożki z farszem z kapusty

 

 

  • Farsz:
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 150 g wiejskiej kiełbasy
  • olej
  • 150 g suszonych grzybków
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczone pierożki z farszem z kapusty
Mąkę przesiej na stolnicę,dodaj do niej szczyptę soli,jajo,śmietanę i wyrób gładkie ciasto pierogowe. Grzyby namocz w wodzie potem je odcedź,ugotuj i drobno posiekaj.Kiełbasę pokrój w kosteczkę i przysmaż na oleju. Kapustę kiszoną drobno pokrój. Wszystkie składniki połącz ze sobą i dopraw do smaku solą i pieprzem. Z ciasta lep pierogi a do ich środka wkładaj odrobinę farszu. Układaj pierogi w żaroodpornym naczyniu i smaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 minut.