gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 749]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Pyszne pierozki pieczone z mięsem i zurawiną

Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną

 

 

  • składniki farszu
  • 20 dkg mięsa mielonego
  • 10 dkg ryzu gotowanego
  • 1 cebula usmazona na oleju
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki zurawiny
  • sezam do posypania

Sposób przygotowania:

Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną
Z mąki ,margaryny ,twarogu zagniatamy ciasto które wkładamy do woreczkai studzimy.Ciasto najlepiej zrobić dzień wczesniej.Cebulę kroimy dusimy na oleju.Do mięsa mielonego dodajemy uduszoną cebulę,ugotowany ryż doprawiamy solą i pieprzem dodajemy zurawinę ,wbijamy jajko mieszamy składniki farszu. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki,na kazdy krązek nakładamy farsz ,ciaso z farszem układamy na foremce ,skladamy foremkę i sklejamy pierożek.Gotowe pierozki układamy na blasze smaryjemy wodą i posypujemy sezamem. Blachy 2 jednoczesnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st termoobieg i pieczemy około 20-25 minut.POLECAM !!!!
Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną
zagniatamy składniki ciasta które chłodzimy.
Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną
Mięso mielone mieszamy ze wszystkimi składnikami
Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną
Ciasto wałkujemy i wycinamy foremką krążki'
Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną
Sklejamy pierożki za pomocą foremki.