Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczone płaty rybne

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę rozmrozić, odsączyć nadmiar wody. Oprószyć pieprzem, solą i skropić

Pieczone płaty rybne

Składniki:

Pieczone płaty rybne

 

Sposób przygotowania:

Pieczone płaty rybne
Rybę rozmrozić, odsączyć nadmiar wody. Oprószyć pieprzem, solą i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Wsypać bułkę tartą połowę posiekanej natki pietruszki, dokładnie wymieszać i chwilę podgrzewać. Mieszanką cienko posmarować każdy płat ryby, spiąć wykałaczką i ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek ryby nałożyć masło.

Tagi:

tarta