iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczone śledzie po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczone śledzie po meksykańsku

Pieczone śledzie po meksykańsku

Składniki:

Pieczone śledzie po meksykańsku

 

  • 1 szklanka przecier pomidorowy,
  • 1 szt fasola czerwona z puszki,
  • 1 szt kukurydza,
  • 1 szt cebula,
  • przyprawa do dań meksykańskich,
  • 1 łyżeczka miodu
  • przyprawa uniwersalna,
  • 1 kg śledzie świeże

 

Sposób przygotowania:

Pieczone śledzie po meksykańsku
Śledzie myjemy osuszamy odcinamy głowy ,usuwamy wnętrzności.Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju dodajemy przyprawy i zalewamy przecierem. Mieszamy dodajemy odsączone warzywa- fasole i kukurydzę. Dodajemy miód. Doprawiamy przyprawą uniwersalna -zagotowujemy. śledzie podajemy z sosem.