Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczone talarki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pieczone talarki można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie z różnego rodzaju dipami.

Pieczone talarki ziemniaczane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone talarki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Pieczone talarki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki o grubości około pół centymetra.

Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy obficie przyprawami i skrapiamy oliwą. Mieszamy, aby talarki równomiernie pokryły się przyprawami.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy naczynie z ziemniakami i pieczemy około 40 minut. 
Pieczone talarki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki o grubości około pół centymetra.
Pieczone talarki ziemniaczane
Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy obficie przyprawami i skrapiamy oliwą.
Pieczone talarki ziemniaczane
Mieszamy, aby talarki równomiernie pokryły się przyprawami.