anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pieczone udka piwne karmi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Udka mają bardzo ciekawy smak.

Pieczone udka piwne karmi

Składniki:

Pieczone udka piwne karmi

 

Sposób przygotowania:

Pieczone udka piwne karmi
Udka umyć,wytrzeć do sucha, natrzeć lekko solą, przeciśniętym czosnkiem, papryką i majerankiem.
Oliwę wymieszać z miodem, dodać piwo, zalać kurczaka,przykryć ,odstawić do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień, wyjąć udka ,ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Piec w 180 st C około 40 min,od czasu do czasu polewając kilkoma łyżkami ciemnego piwa.

Smacznego.