graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

pieczone udka w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

udka podawać z ziemniakami

pieczone udka w miodzie

Składniki:

pieczone udka w miodzie

 

  • 4 udka kurze
  • 0,5 szklanki płynnego miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

pieczone udka w miodzie
udka dokładnie umyć i osuszyć,oliwę wymieszać z solą i pieprzem i natrzeć tym udka z każdej strony,następnie odstawić je na 20 minut ,po tym czasie udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać udka płynnym miodem,piec w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni,15 minut przed końcem pieczenia odwrócić udka na drugą stronę i polać powstałym   podczas pieczenia sosem.