BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Pieczone ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do mięsnych dań. Miękkie i pachnące majerankiem przypadną do gustu każdemu. Można piec na grillu lub w piekarniku.

Pieczone ziemniaki

Składniki:

Pieczone ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki
Ziemniaki obieram i nacinam na 2/3 wysokości. W miseczce mieszam olej z przyprawami. Kto lubi może dodać trochę czosnku. Marynatę mieszam i wkładam ziemniaki. Przygotowuję folie aluminiową. Na każdy kawałek nakładam po kilka ziemniaczków i polewam odrobiną marynaty. Szczelnie zawijam i piekę na grillu lub piekarniku do miękkości.

Tagi:

ziemniaki