marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczone ziemniaki z masełkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki umyć i wyszorować druciakiem skórkę,osuszyć i pozawijać w folię aluminiową.Opiec na grillu,a potem wydrążyć środek.Nadziać masłem.

Pieczone ziemniaki z masełkiem.

Składniki:

Pieczone ziemniaki z masełkiem.

 

  • Pół kilo ziemniaków,
  • masełko czosnkowe,
  • pieprz,
  • sól,
  • folia aluminiowa,
  • węgiel drzewny na rozpałkę.

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki z masełkiem.
Ziemniaki opłukać i wyszorować skórkę druciakiem,osuszyć.Roz-
palić grilla,a ziemniaki w mundurkach poowijać w folię aluminiową
i opiekać z pół godziny lub dłużej,aż zmiękną(można sprawdzić to,wbijając patyk).Po upieczeniu poodwijać z folii i wydrążyć w środku do połowy.Nadziewać gotowym masełkiem czosnkowym
lub zrobić samemu oraz posolić i posypać szczyptą pieprzu wg.uznania.

Tagi:

ziemniaki