ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pieczonka warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

A na obiad dziś pieczonka.

Pieczonka warzywna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczonka warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczonka warzywna
Warzywa obieramy i myjemy. Seler trzemy na dużych oczkach tarki warzywnej. Resztę warzyw kroimy w średniej grubości plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Warzywa układamy warstwowo. Zaczynamy od ziemniaków - posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie dajemy marchew, cebulę i na to wysypujemy cały seler. Na następne warstwy kładziemy kolejno: ziemniaki, zioła, marchew, cebula, ziemniaki i zioła prowansalskie. W pół litra gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Dajemy zioła prowansalskie i przeciskamy przez praskę dwa ząbki czosnku. Wsypujemy pieprz. Całość mieszamy i zalewamy warzywa. Pieczemy w temperaturze 180stopni C ok. 60min. Podjemy ze zsiadłym mlekiem, kefirem lub maślanką.
Pieczonka warzywna
Warzywa obieramy i myjemy Seler trzemy na dużych oczkach tarki warzywnej Resztę warzyw kroimy w średniej grubości plastry Naczynie żaroodporne smarujemy olejem Warzywa układamy warstwowo Zaczynamy od ziemniaków - posypujemy ziołami prowansalskimi Następnie dajemy marchew cebulę i na to wysypu
Pieczonka warzywna
W pół litra gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową Dajemy zioła prowansalskie i przeciskamy przez praskę dwa ząbki czosnku Wsypujemy pieprz Całość mieszamy i zalewamy warzywa

Tagi:

zioła