Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczonki jesienne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne, pachnące pieczonki doskonałe na jesienny obiad.

Pieczonki jesienne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczonki jesienne

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczonki jesienne
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w półtalarki, boczek w kostkę. Cebulę posiekać w piórka, czosnek w talarki. Na dno rondla wrzucić łyżkę smalcu i ewentualnie skórę z boczku, ułożyć warstwę ziemniaków, cebuli, czosnku, kiełbasy i boczku. Oprószyć pieprzem, solą. Dodać kilka ziarenek ziela i 2-3 liście laurowe. Układać składniki na przemian, na koniec obficie posolić i popieprzyć. Całość gotować na średnim ogniu, a najlepiej na palenisku, aż ziemniaki będą miękkie.
Pieczonki jesienne
Składniki główne potrzebne do przygotowania.
Pieczonki jesienne
Składniki układać w dużym rondlu na przemian.

Tagi:

kielbasa