Pieczony boczek

Boczek « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 1
Pieczony boczek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony boczek jako dodatek na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Pieczony boczek - SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 kg kawałek w miarę chudego boczku
  • 1 opakowanie przyprawy go gyrosa
  • 2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Pieczony boczek - PRZYGOTOWANIE:

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony boczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Kapuśniak Eli na wędzonce Pieczona rolada boczkowa Boczek faszerowany szynką i papryką
Boczek domowy wg Gosi Wypasiona grochówka Eli Gotowany boczek do chlebka
Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek Pieczona rolada boczkowa
Boczek pieczony na ostro Pasztet z papryką Boczek w ziołach prowansalskich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane