Pieczony boczek

Boczek « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 1
Pieczony boczek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony boczek jako dodatek na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Pieczony boczek - SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 kg kawałek w miarę chudego boczku
  • 1 opakowanie przyprawy go gyrosa
  • 2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Pieczony boczek - PRZYGOTOWANIE:

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony boczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Boczek wędzony z domowej wędzarni Kiszka ziemniaczana z boczkiem Pieczony boczek do chleba
Grillowany boczek w pikantnej marynacie Kapuśniak Eli na wędzonce Pieczona rolada boczkowa
Boczek faszerowany szynką i papryką Boczek domowy wg Gosi Wypasiona grochówka Eli
Gotowany boczek do chlebka Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane