Pieczony boczek

Boczek « poprzedni | następny »
Smakowita  - Przepis na: Pieczony boczek offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 472
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczony boczek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony boczek jako dodatek na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Pieczony boczek - SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 kg kawałek w miarę chudego boczku
  • 1 opakowanie przyprawy go gyrosa
  • 2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Pieczony boczek - PRZYGOTOWANIE:

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony boczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie
Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym Mielone z boczkiem
Szaszłyk z piersi kurczaka Cukiniowe łódeczki z chipsami z boczku Roladki drobiowe z bobem i boczkiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane