Pieczony boczek

Boczek « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 1
Pieczony boczek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny pieczony boczek jako dodatek na kanapki


trudność: łatwe
czas:

Pieczony boczek - SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 kg kawałek w miarę chudego boczku
  • 1 opakowanie przyprawy go gyrosa
  • 2 łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Pieczony boczek - PRZYGOTOWANIE:

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony boczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek Pieczona rolada boczkowa
Boczek pieczony na ostro Pasztet z papryką Boczek w ziołach prowansalskich
Pieczony boczek w ziołach Ziemniaki duszone z boczkiem,jabłkiem i rozmarynem Boczek pieczony w pomarańczy i rozmarynie
Boczek rolowany z czosnkiem Ziołowy boczek do chleba Boczek czosnkowo-cebulowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane