Pieczony dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

 Pieczony dorsz

Składniki:

Pieczony dorsz

 

  • 1 szt świeży filet z dorsza,
  • 1 łyżka przyprawa do ryb Prymat,
  • 1 szczypta kurkuma mielona Prymat,
  • 1 łyżka siekany koperek,
  • 5 łyżek sok z cyrtyny,
  • 1 łyżeczka pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania:

Pieczony dorsz
Najpierw dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb zmieszaną z kurkumą i cytrynowym pieprzem. Ułożyć w naczyniu, przykryć i zostawić w lodówce na kilka godzin. Wyjąć, obficie posypać koperkiem. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej rybę. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 15 - 20 minut.