iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

Składniki:

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami
Buraki dobrze myjemy i gotujemy w skórkach w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Buraczki podsmażamy na masełku z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Filet dorsza myjemy osuszamy solimy do smaku i pieczemy w piekarniku ok 15 min zależy od jego grubości -mój był cienki. Upieczonego dorsza serwujemy z buraczkami posypanymi pokrojonymi i uprażonymi orzeszkami. Całość kropimy cytryną .