Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Pieczony filet z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczony filet z indyka ze skórką do kanapek lub do obiadu. Soczysty i aromatyczny smakuje na ciepło i na zimno.

Pieczony filet z indyka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony filet z indyka

 

  • filet z indyka 1 sztuka
  • olej 0,5 szklanki
  • sól ziołowa 1 łyżeczka
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • majeranek Prymat 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pieczony filet z indyka
Opłukać i osuszyć fileta z indyka (najlepiej ze skórą). W misce przygotować marynatę z oleju i przypraw. Indyka nacierany marynata i pozostawiamy w marynacie na dobę, można nawet na dwie :)

Indyka w marynacie raz na jakiś czas obrócić. Zamarynowanego fileta wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy około 1,5-2 godzin w 180stopniach. Sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Można kilka minut piec po otworzeniu woreczka, wtedy skórka będzie bardziej chrupiąca :)
Pieczony filet z indyka
Pieczony filet z indyka ze skórką do kanapek
Pieczony filet z indyka
Pieczony filet z indyka ze skórką do kanapek

Tagi:

mięso danie