paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczony karczek 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny karczek pieczony w przyprawach można podawać na ciepło lub zimno z sosem cebulowym

Pieczony karczek 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczony karczek 4

 

  • 1,5 kg Karczek,
  • majeranek do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • kucharek do smaku
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 sztuka cebula
  • sól czosnkowa do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczony karczek 4
Mięso przed marynowaniem należy dokładnie wypłukać i osuszyć. Karczek nacieramy papryką słodką i ostrą, solą czosnkową, pieprzem kucharkiem lub vegetą. Wierch mięsa posypujemy majerankiem. Obraną cebule pokroić w piórka i posypać mięso. Odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień mięso włożyć do rękawa do pieczenia zawiązać z dwóch stron i piec w temp 180 stopni przez ok. 1 lub 1 1/2 zależy od grubości mięsa
Pieczony karczek 4
Karczek nacieramy papryką słodką i ostrą, solą czosnkową, pieprzem kucharkiem lub vegetą. Wierch mięsa posypujemy majerankiem. Obraną cebule pokroić w piórka i posypać mięso. Odstawić na noc do lodówki.
Pieczony karczek 4
Na drugi dzień mięso włożyć do rękawa do pieczenia zawiązać z dwóch stron i piec w temp 180 stopni przez ok. 1 lub 1 1/2 zależy od grubości mięsa
Pieczony karczek 4
Po upieczeniu mięso wyjąć z rękawa do pieczenia i wyłożyć na półmisek